به دنبال بهترین راه حل برای نحوه پشتیبان گیری رایگان از وردپرس هستید؟
پشتیبانگیری برای هر سایت وردپرس ضروری است، اما این لزوماً به این معنا نیست که باید کارت اعتباری خود را بیرون بکشید و یک راهحل برتر خریداری کنید.
در این پست، من قصد دارم گام به گام نحوه پشتیبان گیری از سایت وردپرس خود را با استفاده از افزونه رایگان UpdraftPlus به شما نشان دهم. چه یک تازه کار وردپرس باشید یا یک کاربر پیشرفته، می توانید این آموزش را دنبال کنید:
- از سایت وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید
- پشتیبانگیری خود را بهطور خودکار در فضای ذخیرهسازی ابری خارجی ایمن (مانند Google Drive) ذخیره کنید
- برنامه ای تنظیم کنید تا در آینده از سایت خود بطور خودکار نسخه پشتیبان تهیه کنید
من همچنین به شما نشان خواهم داد که چگونه می توانید سایت خود را از هر نسخه پشتیبان بازیابی کنید.
فهرست محتوایی مقاله
بهترین روش های پشتیبان گیری وردپرس
قبل از رسیدن به آموزش، اجازه دهید به سرعت برخی از بهترین شیوه های پشتیبان گیری وردپرس را اجرا کنیم تا بتوانید استراتژی های پشتیبان گیری خود را به طور موثر پیاده سازی کنید.
در اینجا چند نکته مهم در هنگام پشتیبان گیری از سایت شما وجود دارد:
- ذخیرهسازی از راه دور – هرگز نباید نسخههای پشتیبان سایت خود را در سرور سایت خود ذخیره کنید، زیرا این کار همچنان شما را با یک نقطه شکست مواجه میکند. در عوض، باید آنها را در فضای ذخیرهسازی ابری کاملاً مجزا (مانند Google Drive) ذخیره کنید. شما همچنین می توانید آنها را برای افزونگی بیشتر در رایانه شخصی خود دانلود کنید.
- پشتیبان گیری منظم – اگر سایت شما اغلب تغییر می کند (به عنوان مثال، شما اغلب پست های وبلاگ جدید را منتشر می کنید)، می خواهید همیشه یک نسخه پشتیبان جدید داشته باشید تا در صورت نیاز به بازیابی نسخه پشتیبان، داده های زیادی را از دست ندهید.
- فرکانسهای پشتیبان جداگانه – معمولاً میخواهید از قسمتهای مختلف سایت وردپرس خود در فرکانسهای مختلف نسخه پشتیبان تهیه کنید. به طور معمول، شما می خواهید از پایگاه داده سایت خود بیشتر از فایل های سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید (به خصوص اگر تعداد زیادی پست وبلاگ منتشر می کنید و/یا نظرات کاربران زیادی دارید).
با دنبال کردن دستورالعملهای زیر، میتوانید تمام این بهترین شیوهها را خودکارسازی کنید.
نحوه استفاده از UpdraftPlus برای پشتیبان گیری از وردپرس در Google Drive به صورت رایگان
اکنون، بیایید به بخش گام به گام نحوه پشتیبان گیری رایگان از وردپرس با استفاده از UpdraftPlus بپردازیم.
در این آموزش، من به شما نشان خواهم داد که چگونه به طور کامل از سایت وردپرس خود در برنامه زمانی دلخواه خود نسبت به ذخیره سازی ابری خارج از سایت در گوگل درایو، نسخه پشتیبان تهیه کنید.
با این اوصاف، اگر از Google Drive استفاده نمی کنید، به راحتی می توانید راه حل ذخیره سازی متفاوتی را انتخاب کنید، زیرا UpdraftPlus از هزاران گزینه مختلف پشتیبانی می کند.
یک نکته سریع: در حالی که این روش برای اکثریت قریب به اتفاق سایتهای وردپرس عالی عمل میکند، بهترین راهحل برای انواع خاصی از سایتهای وردپرس پویا، مانند فروشگاه ووکامرس، انجمن اجتماعی و غیره نیست. برای آن نوع سایتها، بهتر است با یک ابزار پشتیبان گیری افزایشی بلادرنگ مانند BlogVault یا Jetpack Backup استفاده کنید.
UpdraftPlus را نصب کنید
برای شروع، به “افزونه ها >افزودن جدید” در داشبورد وردپرس خود بروید و افزونه رایگان UpdraftPlus را از WordPress.org نصب کنید. همچنین اگر با نصب افزونه وردپرس آشنایی ندارید میتوانید به آموزش گام به گام نحوه نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
هنگامی که افزونه را فعال کردید، می توانید با رفتن به “تنظیمات> UpdraftPlus Backups “به تنظیمات آن دسترسی پیدا کنید.
مکان ذخیره سازی خود را پیکربندی کنید (اختیاری)
این مرحله از نظر فنی اختیاری است، اما من آن را به شدت توصیه می کنم. همانطور که قبلاً اشاره کردم، هرگز نباید از سایت وردپرس خود در همان سرور/حساب میزبانی که سایت شما در آن وجود دارد، نسخه پشتیبان تهیه کنید. باز هم، این هنوز شما را با یک نقطه شکست مواجه می کند. اگر مشکلی در هاست شما پیش بیاید، ممکن است هم سایت وردپرس و هم تمام نسخه های پشتیبان خود را از دست بدهید – خوب نیست!
بهترین راه حل در اینجا انتخاب یک ارائه دهنده ذخیره سازی ابری خارج از سایت است. UpdraftPlus یکپارچه پشتیبانهای شما را مستقیماً به آن ارائهدهنده ارسال میکند، که اکنون دو نقطه از شکست را به شما میدهد. حتی اگر سرور شما منفجر شود، همچنان می توانید نسخه پشتیبان را از Google Drive بگیرید تا سایت خود را بازیابی کنید.
UpdraftPlus از تعداد زیادی مکان مختلف ذخیره سازی از راه دور پشتیبانی می کند، اما ما در این آموزش به چند دلیل بر روی Google Drive تمرکز می کنیم:
- اکثر مردم قبلاً یک حساب Google دارند.
- شما فضای ذخیرهسازی رایگان زیادی دریافت میکنید – بیش از اندازه کافی برای مدیریت پشتیبانگیری برای اکثر سایتهای وردپرس.
- فرآیند راه اندازی بسیار ساده است – شما واقعاً فقط باید روی چند دکمه کلیک کنید.
برای تنظیم مکان پشتیبان گیری خارجی خود، به برگه تنظیمات در قسمت افزونه UpdraftPlus بروید (تنظیمات>پشتیبان گیری UpdraftPlus).
در اینجا، روی سرویس ذخیره سازی از راه دور که می خواهید استفاده کنید کلیک کنید. باز هم برای مثال ما Google Drive است:

هنگامی که Google Drive را انتخاب کردید (پس از کلیک روی آن باید برجسته شود)، به پایین بروید و روی Save Changes کلیک کنید.
که یک پنجره بازشو نمایش میدهد که به شما میگوید سایت وردپرس خود را با Google Drive مجاز کنید. روی لینک موجود در اعلان کلیک کنید:

این روند عادی مجوز Google را به شما نشان می دهد. روی دکمه Allow کلیک کنید تا UpdraftPlus به حساب Google Drive شما دسترسی داشته باشد:

سپس، باید یک صفحه از UpdraftPlus را ببینید. روی دکمه Complete setup کلیک کنید تا فرآیند نهایی شود:

اکنون، شما آماده هستید تا از محتوای سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
توجه داشته باشید که فرآیند مجوز برای هر منبع ذخیره از راه دور متفاوت است. بنابراین، اگر چیزی غیر از Google Drive را انتخاب کنید، باید مراحل مختلفی را طی کنید – مستندات رسمی UpdraftPlus منبع خوبی در اینجا است.
اولین نسخه پشتیبان خود را بگیرید
اکنون که فروشگاه خود را راه اندازی کرده اید، آماده هستید تا از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
برای گرفتن اولین نسخه پشتیبان از سایت خود، به تب Backup/Restore بروید و روی دکمه بزرگ Backup Now کلیک کنید:

با این کار یک پنجره بازشو باز می شود. تمام تنظیمات را به عنوان پیش فرض رها کنید و روی دکمه Backup Now کلیک کنید:

اکنون، تا زمانی که UpdraftPlus کار خود را انجام می دهد، انتظار کوتاهی خواهید داشت. برای سایت های بزرگتر زمان بیشتری میبرد. سپس، باید یک پیام موفقیت آمیز ببینید و نسخه پشتیبان شما در لیست نسخه های پشتیبان موجود نشان داده میشود:

اگر به Google Drive بروید، باید فایل های پشتیبان خود را نیز در پوشه UpdraftPlus ببینید. برای یک نسخه پشتیبان کامل از سایت، پنج فایل جداگانه خواهید داشت (در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد):

یک برنامه پشتیبان گیری خودکار تنظیم کنید
امکان تهیه نسخه پشتیبان به صورت دستی مفید است. اما برای اینکه واقعاً اطلاعات سایت خود را ایمن کنید، باید یک برنامه پشتیبان گیری خودکار تنظیم کنید. به این ترتیب، می توانید تضمین کنید که همیشه یک نسخه پشتیبان اخیر بدون برداشتن انگشت دارید.
برای تنظیم برنامه سفارشی خود، به تب تنظیمات بروید. در آنجا، دو گزینه زمانبندی مختلف را میبینید – یکی برای فایلهای سایت (تصاویر، فایلهای افزونه و موارد دیگر) و دیگری برای پایگاه داده سایت شما (که محتوای واقعی، نظرات، انتخابهای تنظیمات، نمایههای کاربر و موارد دیگر را ذخیره میکند).
داشتن دو گزینه مفید است زیرا معمولاً به دو دلیل میخواهید از پایگاه داده سایت خود بیشتر از فایل های آن نسخه پشتیبان تهیه کنید:
پایگاه داده سایت شما معمولاً بیشتر از فایل های سایت شما تغییر می کند، بنابراین می خواهید نسخه های پشتیبان جدیدتری از آن داشته باشید.
پایگاه داده سایت شما معمولاً بسیار کوچکتر از فایل های سایت شما است، بنابراین برای تهیه نسخه پشتیبان از آن فضای/منابع کمتری نیاز است.
فرکانس دقیقی که باید انتخاب کنید به سایت شما و میزان تغییر محتوای آن بستگی دارد. با این حال، یک نقطه شروع خوب برای اکثر سایت ها موارد زیر است:
- هفته ای یک بار از فایل های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و چندین نسخه را ذخیره کنید. من شخصاً 2-3 کپی از فایل های سایت خود را ذخیره می کنم.
- هر روز از پایگاه داده خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و نسخه های بیشتری را ذخیره کنید. (من شخصاً بیش از 7 نسخه را انجام می دهم). اگر پایگاه داده شما بسیار بزرگ است، ممکن است بخواهید کپی های کمتری ذخیره کنید. اما بیشتر سایتها پایگاه دادهای دارند که تنها چند مگابایت است، بنابراین ذخیره کپیهای اضافی بیاهمیت است. به عنوان مثال، پایگاه داده در سایت نمونه کارها من فقط 1.6 مگابایت است.
در اینجا ممکن است به نظر برسد:

نکته: بهویژه برای یک سایت بزرگ، اجرای یک نسخه پشتیبان میتواند منابع سرور زیادی را مصرف کند، که میتواند عملکرد سایت شما را در مدت زمانی که فرآیند پشتیبانگیری در حال اجرا است، تحت تأثیر قرار دهد.
به همین دلیل، میخواهید نسخههای پشتیبان خود را در دورههایی با ترافیک کم (مثلاً یک شبه) اجرا کنید. با نسخه پریمیوم UpdraftPlus، میتوانید زمان دقیق اجرای نسخه پشتیبان خود را انتخاب کنید، اما نسخه رایگان این امکان را به شما نمیدهد.
با این حال، UpdraftPlus برنامه ریزی خود را بر اساس زمانی است که انتخاب های برنامه خود را برای اولین بار ذخیره می کنید، که به شما کنترل می دهد. به عنوان مثال، اگر برنامه روزانه خود را در ساعت 9 شب ذخیره کنید، UpdraftPlus آن را هر روز ساعت 9 شب اجرا می کند. به همین دلیل، توصیه میکنم برای انجام تغییرات خود تا زمان کم مصرف صبر کنید، مگر اینکه مایل به پرداخت هزینه UpdraftPlus Premium باشید.
چگونه سایت وردپرس خود را با استفاده از نسخه پشتیبان بازیابی کنیم
داشتن یک نسخه پشتیبان از سایت وردپرس خود تنها در صورتی مفید است که بدانید چگونه سایت خود را از آن نسخه پشتیبان بازیابی کنید. بنابراین قبل از اینکه این پست را به پایان برسانم، فکر می کنم مهم است که به شما نشان دهم چگونه می توانید سایت خود را از یکی از نسخه های پشتیبان تهیه شده در بخش قبلی بازیابی کنید.
همانطور که قبلاً اشاره کردم، یک نسخه پشتیبان کامل از سایت شما از UpdraftPlus در واقع شامل پنج فایل جداگانه است که هر کدام شامل انواع مختلفی از اطلاعات است:
- پایگاه داده – تمام محتوای سایت شما، اطلاعات کاربر، نظرات، تنظیمات، انتخاب ها و غیره را ذخیره می کند.
- پلاگین ها – فایل ها را برای همه افزونه های سایت شما ذخیره می کند (اما تنظیمات و انتخاب هایی که برای افزونه های خود انجام داده اید در پایگاه داده سایت شما وجود دارد)
- قالب ها – فایل ها را برای تمام مضامین سایت شما ذخیره می کند (اما تنظیماتی مانند انتخاب های Customizer شما در پایگاه داده ذخیره می شوند)
- آپلودها – فایل هایی را که در سایت خود آپلود کرده اید مانند تصاویر ذخیره می کند
- وغیره – هر چیز دیگری
بسته به اندازه سایت شما، ممکن است چندین فایل برای یکی از این پنج دسته داشته باشید.
بهطور پیشفرض، UpdraftPlus فایلها را هر 400 مگابایت تقسیم میکند (شما میتوانید این مورد را با گسترش تنظیمات Expert در پایین تب تنظیمات تغییر دهید). به عنوان مثال، اگر 600 مگابایت تصویر آپلود کرده اید، دو فایل آپلود جداگانه در نسخه پشتیبان خود خواهید داشت.
برای بازیابی کامل، باید همه فایل ها را آپلود کنید. با این حال، میتوانید بازیابی های جزئی را نیز انجام دهید، مانند بازیابی فقط پایگاه داده سایت خود.
دو راه برای بازیابی فایل ها وجود دارد:
- با کلیک بر روی دکمه در رابط UpdraftPlus.
- با آپلود دستی فایل ها. اگر دیگر نمی توانید به سایت موجود خود دسترسی پیدا کنید، می توانید یک نصب وردپرس جدید ایجاد کنید و از این روش استفاده کنید.
بیایید نحوه عملکرد هر یک را مرور کنیم.
روش 1: روی دکمه در رابط کلیک کنید
همانطور که قبلاً به شما نشان دادم، UpdraftPlus تمام نسخه های پشتیبان فعلی سایت شما را در بخش پشتیبان گیری موجود فهرست می کند.
برای بازیابی یکی از این نسخه های پشتیبان، تنها کافیست روی دکمه Restore کلیک کنید:

با این کار یک جادوگر بازیابی راه اندازی می شود. در صفحه اول، می توانید انتخاب کنید که کدام مؤلفه ها را بازیابی کنید. برای بازیابی نسخه پشتیبان کامل سایت، باید هر پنج جزء را انتخاب کنید:

سپس UpdraftPlus آن فایل ها را از محل ذخیره سازی ابری شما دانلود می کند، که بسته به اندازه سایت شما ممکن است کمی طول بکشد. پس از اتمام دانلود، تنها کاری که انجام می دهید این است که روی دکمه Restore کلیک کنید تا سایت خود را بازیابی کنید.
کاربران پیشرفته همچنین می توانند گزینه ها را گسترش دهند تا فقط جداول پایگاه داده خاص را بازیابی کنند:

UpdraftPlus سپس کار خود را انجام می دهد و باید یک پیام موفقیت آمیز ببینید:

خودشه! شما به تازگی بک آپ سایت وردپرس خود را با موفقیت بازیابی کردید.
هنگامی که تأیید کردید که بازیابی شما کار می کند، روی فرمان حذف دایرکتوری های قدیمی در تنظیمات UpdraftPlus کلیک کنید:

روش 2: فایل های پشتیبان خود را آپلود کنید
اگر نمیتوانید به داشبورد وردپرس سایت موجود خود دسترسی پیدا کنید، نمیتوانید سایت خود را از رابط UpdraftPlus بازیابی کنید. یا، شاید به دلایلی بک آپی را که می خواهید بازیابی کنید، نمی بینید.
برای رفع هر دوی این مشکلات، UpdraftPlus به شما امکان میدهد فایل های پشتیبان را به صورت دستی آپلود کنید:
- اگر همچنان می توانید به داشبورد وردپرس خود دسترسی داشته باشید، می توانید برای آپلود فایل ها به تنظیمات UpdraftPlus بروید.
- اگر نمی توانید به داشبورد سایت خود دسترسی پیدا کنید، می توانید یک نصب جدید وردپرس ایجاد کنید، افزونه UpdraftPlus را نصب کنید و سپس به تنظیمات آن بروید.
در هر صورت، میتوانید روی گزینه Upload backup files در قسمت Existing backups کلیک کنید. سپس، میتوانید دقیقاً فایلهایی را که میخواهید بازیابی کنید، آپلود کنید:

هنگامی که فایل ها را آپلود کردید، آنها به عنوان ورودی در بخش پشتیبان گیری موجود نشان داده می شوند. به عنوان مثال، دراینجا میتوانید ببینید من به صورت دستی نسخه پشتیبانی از پایگاه داده سایت خود آپلود کرده ام:

از آنجا، میتوانید روی دکمه Restore کلیک کنید و همان مراحل روش 1 در بالا را دنبال کنید.
نتیجه – همین امروز از سایت وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید
مهم نیست که سایت وردپرس شما در مورد چیست، برای ایمن نگه داشتن اطلاعات سایت خود به یک سیاست پشتیبان قوی نیاز دارید. بسیاری از چیزها ممکن است اشتباه پیش برود – شما ممکن است اشتباه کنید، یک بازیگر مخرب ممکن است به سایت شما آسیب برساند، میزبان شما ممکن است مشکلاتی داشته باشد و موارد دیگر.
در این آموزش، من به شما نشان دادم که چگونه با استفاده از UpdraftPlus به صورت رایگان از وردپرس نسخه پشتیبان تهیه کنید، بنابراین هیچ بهانه ای وجود ندارد که خط مشی پشتیبان گیری خودکار خود را برای ایمن سازی داده های سایت خود تنظیم نکنید. از همین امروز شروع کنید تا همیشه یک نسخه پشتیبان جدید برای گرفتن داشته باشید.
سلام استاد.
استادعزیز، من همه آموزش های بسیارعالی شمارامطالعه کردم. لطف کنیداین پروژه بزودی، ویک سری آموزش های جدیدبرای مابگذارید.واقعاًحیف است که مااز دانش والای شمابی بهره بمانیم.
بااحترام.
تشکر از شما دوست عزیز
در برنامه داریم و دوره ها شروع خواهند شد.